JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Metsähallitus sulkee päivätupia ja kotia

3/26/2020

Metsähallituksen Luontopalvelut lukitsee Lapin matkailukeskusten lähialueilla retkeilijöiden päivätupia, taukotupia ja päiväkäytöstä ruuhkautuneita autiotupia. Toimien tavoitteena on hidastaa koronaviruksen leviämistä.

Rakennukset lukitaan ja oville viedään ilmoitus niiden käyttökiellosta. Ilmoituksia laitetaan myös reittien lähtöpisteisiin ja muille keskeisille paikoille.

Luontokeskus Kellokkaasta kerrotaan, että sulkemisiin ryhdyttiin tiistaina.

– Tiistaina aloitettiin ja tänään jatketaan. Tuvat ja kodat lukitaan ja niille viedään ilmoitus käyttökiellosta. Laavuja on vaikea sulkea, mutta niillekin viedään kylttejä, joissa lukee tämä tiedote, asiakasneuvoja Anneli Ovaskainen kertoi keskiviikkona.

Metsähallitus ohjeistaa, että retkeilijöiden tulee nyt ehdottomasti välttää kaikenlaisia vilkkaita taukopaikkoja, mutta ei myöskään lähteä retkeilemään kauas maastoon. Luonnossakin pitää noudattaa viranomaisten antamia hygieniaohjeita: aina on pidettävä riittävä turvaväli kanssaretkeilijöihin ja käsihygieniasta on pidettävä hyvä huoli. Myös retkikohteiden käymälöissä on muistettava hyvä hygienia.

Metsähallituksen varaustuvat suljettiin jo lauantaina 21. maaliskuuta. Myös tupien yhteydessä olevat saunat laitettiin käyttökieltoon.

Metsähallituksen Luontopalvelujen koronavirukseen liittyvä ajantasainen ohjeistus löytyy netistä sivulta www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Johanna