JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Valokuituverkon käyttäjä: Laita laite piuhan päähän, jotta saat hyödynnettyä koko kapasiteetin

3/27/2020

Nyt kun ihmiset ovat vetäytyneet koronan tieltä koteihinsa tekemään töitä ja opintoja, valokuituverkko on noussut arvoon arvaamattomaan. Nopeat yhteydet mahdollistavat toimivan työskentelyn.

Verkko-osuuskunta Ylläksen Laajakaista muistuttaa, että jos suinkin mahdollista, kannattaa nettiyhteys muodostaa kytkemällä laite pihan päähän. Käytä ethernet-johtoa, joka on laadultaan hyvä. Tällainen on esimerkiksi CAT6-tyyppinen johto.

Tällä tavalla saat hyödynnettyä yhteyden koko kapasiteetin eli 200/200 Mbs.

Wifi-verkko yltää huomattavasti heikompaan tehoon ja nopeuteen. Yhteys voi jopa pätkiä. Wifi-verkon toimivuuteen vaikuttavat muun muassa lähettävä päätelaite sekä vastaanottavan laitteen ominaisuudet, niiden etäisyys toisistaan ja matkan varrella olevat fyysiset esteet, kuten seinät ja välipohjat.

Tarvittaessa wifi-verkon kattavuutta voi parantaa erikseen hankittavalla wifi-reitittimellä tai -reitittimillä. Reititin kytketään päätelaitteeseen kiinteästi ethernet-kaapelilla. Näissä reitittimissä on tyypillisesti lisäksi RJ-45 ethernet-portteja, joista laitteita voi edelleen kytkeä kiinteästi verkkoon.

Ylläsjärvelle kuitu kesällä – liity nyt!

Ylläsjärvellä rakennetaan valokuituverkko kesällä 2020. Varmistat nopean nettiyhteyden asuntoosi, liiketiloihisi tai mökkiisi, kun täytät liittymishakemuksen osoitteessa www.yllasjarvenvalokuitu.fi/liittymishakemus.

Sekä Osuuskunta Ylläsjärven Valokuitu että Verkko-osuuskunta Ylläksen Laajakaista tiedottavat ajankohtaisista asioistaan Facebook-sivuillaan.